Maak een afspraak bij een opticien in je buurt.

Typ 2 of meer tekens voor resultaten. Als de resultaten voor automatisch aanvullen beschikbaar zijn, gebruikt u de pijlen omhoog en omlaag om te bekijken en Enter om te selecteren. Touch bedenkt gebruikers, verken door aanraking of met veegbewegingenGeen resultaten gevonden, gebruik down om je huidige locatie te delen

Wat is een computerbril? 

Een computerbril is een bril die optimaal zicht geeft wanneer je achter de computer zit. Het glas is voorzien van een kijkdeel voor dichtbij en een kijkdeel voor midden-ver. Onderin het glas zit een leesdeel voor dichtbij dat helpt bij het kijken op je toetsenbord of het lezen van papieren. Afhankelijk van jouw wensen kan er de nadruk worden gelegd op dichtbij, midden-ver of tot vier meter. Welk glastype het best bij jou past, is afhankelijk van jouw persoonlijke kijkgedrag. 

Wat zijn de voordelen van een computerbril?

De voordelen van een beeldschermbril zijn: 

  • Je ziet scherp en het vergroot de kans dat je een goede werkhouding aanneemt. Dit in tegenstelling tot de multifocale bril en leesbril, waarmee je geen goede houding kunt aannemen achter de computer. 

  • Je ogen hoeven zich minder hard in te spannen waardoor je ogen minder snel vermoeid raken.

  • De glazen passen in al onze monturen.

Wanneer heb je een computerbril nodig?

Je weet nu waar een beeldschermbril goed voor kan zijn, maar hoe weet je wanneer je een er één nodig hebt? Wij adviseren je om een afspraak te maken voor een computerbril wanneer je:

  • Vaak last van vermoeide ogen hebt. Meestal voel je dit aan het einde van de dag. Je merkt dan dat je ogen prikkelen. Dit kan een teken zijn dat je ogen zich te hard moeten inspannen. 

  • Pijnklachten zoals hoofd-, schouder- en nekpijn hebt. Dit is een teken dat je niet de juiste houding aanneemt als je achter een computer werkt. 

  • Vaak achter een computer zit. Wij adviseren de optie al wanneer je twee uur per dag achter een beeldscherm werkt. 

  • Ouder bent dan veertig jaar. Een computerbril wordt meestal pas na deze leeftijd geadviseerd. Ben je jonger dan veertig jaar maar ervaar je wel klachten? Bekijk eens de blauw licht filter optie. 

Het verschil tussen een computerbril, een leesbril en een multifocale bril