Gun jouw ogen rust met een beeldschermbril

Een beeldschermbril is een bril die een helder en rustig zicht geeft op beeldschermafstand. Hierdoor krijg je een ontspannen zithouding en voorkom je vermoeide ogen maar ook klachten als hoofd-, schouder- of nekpijn. Hierdoor houd je aan het einde van de dag meer energie over. Een beeldschermbril is ideaal voor mensen die meer dan 2 uur per dag achter een computer zitten.

Brilglazen passend bij jouw kijkgedrag

Een beeldschermbril is voorzien van glas met een kijkdeel voor dichtbij en een kijkdeel voor midden-ver. Onder in het glas zit een leesdeel voor dichtbij dat je helpt bij het kijken op je toetsenbord of het lezen van papieren. Afhankelijk van jouw wensen kan er de nadruk worden gelegd op dichtbij, midden-ver of tot 4 meter. Welk glastype het best bij jou past, is afhankelijk van jouw persoonlijke kijkgedrag. 

Hier vind je een uitgebreide uitleg van de verschillende glastypen.

Blauw licht

Beeldschermen geven veel blauw licht af. Blauw licht veroorzaakt vermoeide ogen en beïnvloedt de aanmaak van melatonine, je slaaphormoon. Door dit blauwe licht wordt er minder melatonine aangemaakt. Hierdoor denkt je lichaam dat het langer dag is en lig je langer wakker voordat je in slaap valt. Een beeldschermbril met BlueClean coating reduceert blauw licht waardoor je ogen minder vermoeid raken en je 's avonds sneller in slaap valt.