Leesbril

Heb jij steeds meer moeite met dingen van dichtbij zien? Kost het je veel moeite om tekst te lezen? Misschien heb je een leesbril nodig. In onze winkels helpen we je graag verder. Maak een afspraak en kom langs of lees hieronder meer over leesbrillen.

Maak een afspraakVind een winkel

Wat is een leesbril?

Een leesbril is een bril die helpt om je zicht te corrigeren op korte afstand. De ideale afstand voor het gebruik van een leesbril ligt dan ook rond de 35 centimeter. Met dit type bril kun je dus weer prettig een boek of tijdschrift lezen. Een leesbril is bovendien ook op verschillende sterktes verkrijgbaar.

Waaraan merk ik dat ik een leesbril nodig heb?

Veel mensen van 40 jaar en ouder zullen het herkennen: van dichtbij ga je steeds slechter zien. Aan de volgende signalen kun je herkennen of een leesbril voor jou de juiste oplossing is:

  • De lettertjes van kranten, boeken en je smartphone worden steeds kleiner.
  • Lezen wordt vermoeiender, zeker bij minder licht.
  • Je kunt last krijgen van hoofdpijn als je van dichtbij leest.
  • Het afwisselen van in de verte en van dichtbij kijken wordt steeds lastiger.

Een perfect zittende leesbril met de juiste scherpte biedt hulp in deze situaties. Bij GrandOptical nemen we dan ook uitgebreid de tijd voor je. We bepalen de leessterkte van jouw beide ogen door middel van een uitgebreide oogmeting. Het kan namelijk zijn dat die niet helemaal dezelfde is. De opticien zorgt er ook voor dat jouw brillenglazen perfect geslepen en geplaatst worden.

Een leesbril volgens de laatste trends

Een leesbril wordt niet gezien als het meest stijlvolle item, maar bij GrandOptical geven wij hier een andere invulling aan. Elk model uit de brillencollectie is namelijk te voorzien van leesglazen. Zo heb jij gewoon de keus uit je favoriete merk, montuur én kleur. 

Het belang van een goede leesbril op sterkte

Er zijn talloze winkels waar je een goedkope, kant-en-klare leesbril kunt aanschaffen. Geen slimme keuze in onze ogen. Deze brillen hebben namelijk altijd dezelfde sterkte voor beide ogen en de monturen zijn vaak oncomfortabel. De glazen zijn van matige kwaliteit waardoor er snel krassen op komen die weer een hinderlijk beeld geven. Lezen bij kunstlicht is bovendien veel rustiger aan de ogen met ontspiegelde glazen.

Welke sterkte heb ik nodig?

Een afwijking van 0,5 lijkt niet veel, maar kan er net voor zorgen dat je klachten ervaart. Bovendien kan het ook zo zijn dat je aan één oog slechts een lichte afwijking hebt van bijvoorbeeld 0,5 of 0,75, terwijl je andere oog om een veel hogere sterkte vraagt, bijvoorbeeld 4 of 5. Bij ons kun je rekenen op een uitgebreide oogmeting, zodat beide brillenglazen de juiste sterkte hebben. Zo zorgen wij ervoor dat jouw leesbril op sterkte zo goed mogelijk corrigeert, zodat je weer comfortabel leest zonder dat je met je ogen hoeft te knijpen of hoofdpijn krijgt.