Leesbril

Veel mensen van 40 jaar en ouder zullen het herkennen. De lettertjes van kranten en boeken worden steeds kleiner. Lezen is steeds vaker vermoeiend, zeker bij wat minder licht. Soms krijg je er zelfs hoofdpijn van. Een perfect zittende leesbril met de juiste scherpte voor elk oog biedt dan hulp.

Bij GrandOptical nemen we uitgebreid de tijd voor je. We bepalen de leessterkte van jouw beide ogen. Het kan immers zijn dat die niet helemaal dezelfde is. De opticien zorgt er ook voor dat jouw brillenglazen perfect geslepen en geplaatst worden.

Het belang van een goede leesbril op sterkte

Er zijn talloze winkels waar je een goedkope, kant-en-klare leesbril kunt aanschaffen. Geen slimme keuze in onze ogen. Deze brillen hebben namelijk altijd dezelfde sterkte voor beide ogen en de monturen zijn vaak oncomfortabel. De glazen zijn van matige kwaliteit waardoor er snel krassen op komen die weer een hinderlijk beeld geven. Lezen bij kunstlicht is bovendien veel rustiger aan de ogen met ontspiegelde glazen.

Welke sterkte heb ik nodig?

Een afwijking van 0,5 lijkt niet veel maar kan er net voor zorgen dat je klachten ervaart. Bovendien kan het ook zo zijn dat je aan een oog slechts een lichte afwijking hebt van bijvoorbeeld 0.5 of 0.75 terwijl je andere oog om een veel hogere sterkte vraagt bijvoorbeeld 4 of 5. Bij ons kun je rekenen op een uitgebreide oogmeting zodat beide brillenglazen de juiste sterkte hebben. Zo zorgen wij ervoor dat jouw leesbril op sterkte zo optimaal mogelijk corrigeert zodat je weer comfortabel leest zonder dat je met je ogen hoeft te knijpen of hoofdpijn krijgt.