Multifocale bril

Ben je zowel verziend als bijziend? Dan kun je met een goede, multifocale bril je scherpe zicht terugkrijgen. Hoe dit werkt? De glazen van een multifocale bril zijn opgedeeld in verschillende sterktes. Zo kun je met dezelfde glazen, op verschillende afstanden, beelden weer scherp krijgen. Een multifocale bril is niet online te koop, wel kun je alvast online op onderzoek uitgaan welke monturen bij jou in de smaak vallen. De monturen in onze brillencollectie zijn namelijk allemaal te voorzien van multifocale glazen!

Maak een afspraak Vind een winkel

Wat is een multifocale bril?


Om een duidelijk beeld te krijgen van hoe een multifocale bril werkt, kun je het best kijken naar de verschillende gedeeltes die in de glazen verwerkt zijn. Het onderste gedeelte gebruik je om op korte afstand scherp te zien. Het bovenste gedeelte gebruik je als je in de verte wilt kijken. Het tussengedeelte zorgt ervoor dat je ogen rustig kunnen schakelen tussen deze twee sterktes. Zie je een multifocale bril wel zitten? Maak dan een afspraak voor een uitgebreide oogmeting of kom langs bij de dichtstbijzijnde GrandOptical. Onze opticiens helpen je graag verder!

Welke voordelen heeft een multifocale bril?

Het dragen van een multifocale bril heeft meerdere voordelen, in talloze situaties. Je hoeft namelijk niet constant te wisselen van bril om scherp te zien. Zo kun je slim gebruikmaken van de verschillende sterktes die in de glazen verwerkt zijn. Tijdens het autorijden bijvoorbeeld, waar je zowel het verkeer als de navigatie scherp in de gaten kunt houden. Of tijdens een bezoek aan de supermarkt. Met een multifocale bril kun je in een oogwenk schakelen van de prijskaartjes naar het winkelkarretje aan het einde van het gangpad. Zo zijn er nog veel meer voordelen op te noemen, maar het beste is om zelf te ervaren wat de voordelen zijn van multifocaal glas!

Wennen aan een multifocale bril

Het kan zijn dat je even moet wennen aan je nieuwe multifocale bril. Niet verrassend, je ogen moeten zich namelijk aanpassen aan de verschillende sterktes in de bril. Het vergt in het begin dus wel wat extra inspanning om scherp te kunnen zien, waardoor je onder andere lichte hoofdpijn kunt ervaren. Als jouw ogen snel gewend raken aan multifocaal glas, dan zie je na een aantal uren al scherp. Duurt het bij jou wat langer? Geen zorgen: het komt vaker voor dat de ogen pas na twee weken volledig gewend zijn aan een multifocale bril.

Tips om te wennen aan een multifocale bril

  • Draag de bril op het begin zo vaak én zo lang mogelijk.

  • Draai je gezicht mee met de gewenste kijkrichting.

  • Wissel het kijken van dichtbij wat vaker af met het kijken in de verte, zo leer je beeld scherp te stellen op verschillende afstanden.

Lukt het jou niet om te wennen aan een multifocale bril? Met onze Grand Promise kun je binnen twee maanden na je aankoop je multifocale bril terugbrengen en omruilen voor een andere bril. Kom langs in één van onze winkels, dan helpen we je graag verder. Lees meer over The Grand Promise.  

Bij GrandOptical vind je ook multifocale lenzen

Ben je enthousiast over de werking van multifocale glazen, maar draag je liever lenzen? In dat geval kun je bij GrandOptical ook terecht voor multifocale lenzen. Deze lenzen hebben dezelfde voordelen als een multifocale bril én bieden meer bewegingsvrijheid. Ideaal dus voor tijdens het sporten of voor op vakantie! 

Wat is de prijs van een multifocale bril?