Voordelen van multifocale lenzen

We zetten de voordelen van lenzen op een rij.
Multifocale lenzen:

  • Zijn comfortabel en voorkomen droge ogen;
  • Zorgen voor scherp zicht op alle afstanden;
  • Zijn één kijkoplossing voor diverse oogafwijkingen;
  • Geven volledige bewegingsvrijheid: ideaal tijdens het sporten;
  • Bieden een breed blikveld.

We hebben bovendien torische lenzen in het assortiment. Torische multifocale lenzen zijn geschikt voor ogen met een cilindrische afwijking.

Wennen aan multifocale lenzen

Multifocale lenzen moeten volledig op je ogen afgestemd worden. Het aanmeten van lenzen verloopt daarom vaak in stappen. Eerst zullen onze contactlensspecialist je ogen uitgebreid meten. Vervolgens kun je thuis met een proefsetje ervaren of de lenzen iets voor je zijn.

Tijdens deze proefperiode controleren wij jouw ogen nog een keer. Om het best te wennen aan multifocale lenzen, bouw je langzaam de draagperiode op. In de proefperiode mag je ook - als jouw eerste keuze toch niet helemaal bevalt – een ander merk lenzen uitproberen. Wanneer de contactlensspecialist constateert dat jouw maximale zicht is bereikt, zijn de metingen klaar en jouw perfecte lenzen ook.

Toch liever meer weten over de multifocale bril? Lees dan hier verder. Als je persoonlijk advies wilt over welke multifocaal optie bij jouw levensstijl past, kun je een afspraak maken bij een winkel in je buurt.

Maak een afspraak