Multifocale lenzen

Met multifocale lenzen zie je zowel dichtbij als veraf scherp. Deze zachte contactlenzen zijn dus het perfecte alternatief voor een multifocale bril of leesbril. GrandOptical heeft verschillende opties voor je: multifocale daglenzen, weeklenzen en maandlenzen.

Wat zijn multifocale lenzen?

Bij onze multifocale contactlenzen zit het leesgedeelte (voor dichtbij) in het midden van de lens. Vanuit het centrum vloeit de lens langzaam over naar het gedeelte om in de verte scherp te kunnen zien. Hierdoor zie je gemakkelijker weer scherp op alle afstanden. Multifocale lenzen zijn gemaakt van een siliconen-hydrogel materiaal dat zeer zuurstofdoorlatend is. Tegelijkertijd houden deze lenzen vocht goed vast.

De kosten van multifocale lenzen verschillen in functie van het gekozen merk en de gewenste sterkte. Laat je daarom vrijblijvend adviseren door onze opticiens voor de beste lenzensoort en prijs.

Voordelen van multifocale lenzen

We zetten de voordelen van lenzen op een rij.
Multifocale lenzen:

  • Zijn comfortabel en voorkomen droge ogen;
  • Zorgen voor scherp zicht op alle afstanden;
  • Zijn één kijkoplossing voor diverse oogafwijkingen;
  • Geven volledige bewegingsvrijheid: ideaal tijdens het sporten;
  • Bieden een breed blikveld.

We hebben bovendien torische lenzen in het assortiment. Torische multifocale lenzen zijn geschikt voor ogen met een cilindrische afwijking.

Wennen aan multifocale lenzen

Multifocale lenzen moeten volledig op je ogen afgestemd worden. Het aanmeten van lenzen verloopt daarom vaak in stappen. Eerst zullen onze contactlensspecialist je ogen uitgebreid meten. Vervolgens kun je thuis met een proefsetje ervaren of de lenzen iets voor je zijn.

Tijdens deze proefperiode controleren wij jouw ogen nog een keer. Om het best te wennen aan multifocale lenzen, bouw je langzaam de draagperiode op. In de proefperiode mag je ook - als jouw eerste keuze toch niet helemaal bevalt – een ander merk lenzen uitproberen. Wanneer de contactlensspecialist constateert dat jouw maximale zicht is bereikt, zijn de metingen klaar en jouw perfecte lenzen ook.

Toch liever meer weten over de multifocale bril? Lees dan hier verder. Als je persoonlijk advies wilt over welke multifocaal optie bij jouw levensstijl past, kun je een afspraak maken bij een winkel in je buurt.

© Copyright | Alle getoonde prijzen op de website zijn inclusief BTW
Gebruiksvoorwaarden | Privacy | Algemene voorwaarden | Cookies
org-be_grandoptical:/Content Items/Footer/gob-paymentmethods.png
Welkom bij GrandOptical Kies hier uw taal
 
Bienvenue chez GrandOptical Choisissez votre langue