Nieuwste generatie lenzen
Abonnementsvorm beschikbaar

Sferische lenzen

32 Resultaten
Relevant

Sferische lenzen  bij GrandOptical

Bij GrandOptical vind je een ruim aanbod aan sferische contactlenzen van diverse topmerken. Kies voor sferische maandlenzen als je het niet vervelend vindt om elke dag je lenzen schoon te maken, of kies voor daglenzen als je daar geen tijd voor hebt.  Maak een afspraak en kom langs in een van onze winkels. 

Wat zijn sferische lenzen?

Sferische lenzen zijn de meest gangbare lenzen en bedoeld voor mensen die bijziend of verziend zijn. Bijziendheid houdt in dat je dingen van veraf niet goed kunt zien, verziendheid betekent dat je dingen van dichtbij niet goed kunt zien. Sferische contactlenzen bevatten dus één sterkte: een plus-sterkte (om verziendheid te corrigeren) of een min-sterkte (om bijziendheid te corrigeren). Bovendien zijn sferische lenzen mooi rond, zodat ze precies aansluiten op het hoornvlies. 

Wat is het verschil tussen sferische en torische lenzen?

Zoals gezegd zijn sferische lenzen de meest gangbare en meest gedragen contactlenzen. Torische lenzen zijn daarentegen bedoeld voor mensen met astigmatisme (ook wel: cilinderafwijking). Deze oogafwijking wordt veroorzaakt door een afwijkende vorm van het hoornvlies. Hierdoor vallen lichtstralen niet op het netvlies, maar ervoor, erachter of zowel ervoor als erachter. Dit zorgt ervoor dat mensen met astigmatisme zowel van dichtbij als van veraf wazig zien. Torische lenzen bevatten twee sterktes om het zicht te verbeteren en corrigeren tegelijkertijd de cilinderafwijking. Torische hebben bovendien een andere vorm dan sferische lenzen, zodat ze goed aansluiten op het hoornvlies. Ook zijn torische lenzen vaak verzwaard, zodat ze goed op hun plek blijven zitten.

De voordelen van een lenzenabonnement

Als je kiest voor onze @Home-service, dan krijg je elke maand je contactlenzen en lenzenvloeistof gratis thuisbezorgd. Maar er zijn nog meer voordelen:

  • Je profiteert van 10% korting op je contactlenzen. 

  • Je mag elk half jaar langskomen voor een gratis oogcontrole. 

  • Je ontvangt je lenzen in de brievenbus (je hoeft er dus niet voor thuis te blijven). 

  • Je kunt maandelijks opzeggen. 

Meer informatie over de @Home-service