Nieuwste generatie lenzen
Abonnementsvorm beschikbaar

Torische lenzen

14 Resultaten
Relevant

Torische lenzen  bij GrandOptical

GrandOptical heeft een ruim aanbod aan torische contactlenzen van diverse merken. Kies bijvoorbeeld voor torische daglenzen als je geen tijd hebt om elke dag je lenzen schoon te maken, of kies voor torische maandlenzen als je liever wat langer met je contactlenzen doet. Maak een afspraak en kom langs in een van onze winkels. 

Wat zijn torische lenzen?

Torische lenzen zijn bedoeld voor mensen met astigmatisme. Deze oogafwijking noemen we ook wel cilinderafwijking. Andere termen voor torische lenzen zijn ‘cilindrische lenzen’ of ‘lenzen met cilinder’. Bij mensen met astigmatisme heeft het hoornvlies een afwijkende vorm: het is niet rond, maar ovaal. Hierdoor vallen lichtstralen niet op het netvlies, maar ervoor, erachter of zowel ervoor als erachter. Dit zorgt voor wazig beeld, zowel van dichtbij als van veraf. Torische lenzen hebben daarom twee sterktes en een andere pasvorm, zodat ze precies aansluiten op het hoornvlies. Bovendien zijn torische lenzen meestal verzwaard, waardoor ze goed op hun plek blijven zitten, ook bij mensen met een actieve levensstijl. 

Wat is het verschil tussen torische en sferische lenzen?

Zoals gezegd zijn torische lenzen bedoeld voor mensen met astigmatisme. Een groot deel van de mensen die contactlenzen dragen, heeft echter geen astigmatisme. Voor mensen die enkel bijziend of verziend zijn, zijn er sferische lenzen. De meeste lenzen zijn dan ook sferisch. Sferische contactlenzen zijn mooi rond, waardoor ze goed aansluiten op het hoornvlies, en bevatten slechts één sterkte. 

De voordelen van een lenzenabonnement

Als je kiest voor onze @Home-service, dan krijg je elke maand je contactlenzen en lenzenvloeistof gratis thuisbezorgd. Maar er zijn nog meer voordelen:

  • Je profiteert van 10% korting op je contactlenzen. 

  • Je mag elk half jaar langskomen voor een gratis oogcontrole. 

  • Je ontvangt je lenzen in de brievenbus (je hoeft er dus niet voor thuis te blijven). 

  • Je kunt maandelijks opzeggen. 

Meer informatie over de @Home-service