org-be_grandoptical:/Content Items/2018/12/gezichtsvormen/201812-gezichtsvormen-header.png
org-be_grandoptical:/Content Items/2018/12/gezichtsvormen/201812-gezichtsvormen-header-mbl.gif

De bril die écht bij je past, in 3 stappen

Een mooie bril vinden is kinderspel. Maar een mooie bril vinden die ook bij jou past? Da’s heel wat moeilijker. Gelukkig hebben onze ervaren stylisten van de More You Crew een speciaal stappenplan. En daarmee vinden ze telkens weer de juiste bril. Vandaag verklappen ze hun 3 geheime trucs aan jou! Benieuwd? Lees hier alles over gezichtsvormen, kleurtypes en stijlprofielen. Dan kies je straks sowieso de perfecte bril uit!

Of toch liever direct een YouStyling met een van onze stylisten?

Bepaal je gezichtsvorm

Er zijn heel wat soorten vormen van gezichten. Van rond over vierkant tot driehoekig. En bij elk van die vormen past een bepaald soort bril. Daarom houden onze stylisten rekening met 6 profielen. Benieuwd wat voor gezichtsvorm jij hebt?

Rond

Ronde gezichten zijn in de hoogte en breedte even lang. En ze hebben een bolvormige kaaklijn en voorhoofd. De juiste bril voor zo’n gezicht? Eentje met veel hoeken, want rechte en hoekige lijnen benadrukken de bovenkant van het gezicht. En dat flatteert je!

Ovaal

Heb jij een lang gezicht met een smalle kin en ronde kaak- en haarlijnen? Dan heb je een ovaal gezicht. En dat is goed nieuws, want ovale gezichten zijn van nature al mooi in evenwicht. Jij staat dus goed met élke brilvorm. Leuk, toch?

Hartvormig

Hartvormige gezichten zijn bovenaan breed en worden smaller richting de kaak. Je herkent zo’n gezichtsvorm ook aan de hoge jukbeenderen en scherpe kin. Brede, hoekige brillen passen mooi bij hartvormige gezichten.

Rechthoekig

Zijn jouw voorhoofd, jukbeenderen en kaken even breed? Dan heb jij een rechthoekige gezichtsvorm. Bij zo’n lang gezicht past een grote bril, want daardoor wordt de vorm optisch verkort. Verder zijn ook ronde vormen een aanrader!

Vierkant

Een hoog voorhoofd, een smalle kin en opvallend brede jukbeenderen? Dan heb je een vierkant gezicht. Omdat je kaken bijna even breed zijn als je voorhoofd, ga je best voor een bril met een zachte uitstraling. Ronde, ovale en brede vormen, dus.

Driehoekig

Dit gezichtstype is breed bovenaan de kaken, maar wordt smaller richting de kin. Daardoor heb je een vrij spitse kaaklijn. Om een mooie balans te creëren, ga je best voor een brede of ronde bril. Dat past perfect bij je driehoekige gezichtsvorm!

Vind de juiste kleur

Weet je welk gezichtstype je hebt? Top! Dan ben je klaar voor het volgende aspect: kleur. Je huidskleur, oogkleur en haarkleur bepalen namelijk mee wat voor bril er bij je past. Daarom maken de stylisten van de More You Crew altijd een uitgebreide kleuranalyse. En even later weet je welke bril perfect bij je past.

Huidskleur
Huidskleur

Huidskleur

Typisch voor warme types is hun gelige ondertoon en dat ze makkelijk bruinen. Warme, felle kleuren passen helemaal bij dit soort huid. Neem nu felrood, legergroen of warmbruin.

Is jouw huid eerder bleek, richting roze of olijfkleur? En verbrandt je huid snel? Dan ben je eerder een koel huidtype. Bij zulke mensen staan brillen met heldere, koude kleuren het best. Ideaal zijn blauw- en grijstinten.

Oogkleur

Donkere ogen en fan van een neutrale look? Ga voor een donkere bril: zwart of bruin. Val je liever wat meer op? Kies voor een goud-, zilver-, of roodkleurig montuur.

Bij groene ogen zorgen groene monturen voor een rustige uitstraling. Het tegenovergestelde bereik je met roodachtige kleuren als mahonie of aubergine. Zo ligt er meer nadruk op je ogen!

Een coole look scoren met grijze ogen? Dan blijf je bij een grijs montuur. Ben je iets excentrieker? Dan ga je voluit voor een felle kleur zoals blauw, rood of oranje.

Blauwe ogen en zin in een opvallende look? Roodachtige kleuren zoals koper, cognac en terracotta accentueren je ogen. Eerder op zoek naar iets rustig? Ga voor een blauwe bril.

Kapsel

Bij donker haar staan donkere brillen het mooist.

Bij blond haar kun je het beste kiezen voor lichtgekleurde monturen.

Bij rood haar passen alle monturen!

Bij lang haar met veel volume draag je best een smal montuur. De reden: veel haar én een groot montuur is een beetje té. Bij lang, steil haar passen kleine glazen. Of je knipt je haar in een pony: dan passen grote glazen wel perfect!

Bij kort haar, tenslotte, passen alle soorten monturen. Lekker makkelijk!

Vergeet je eigen stijl niet

Het aller-, allerbelangrijkste wanneer je een bril kiest: je eigen smaak. Want uiteindelijk ben jij degene die de bril draagt. Heb jij een zakelijke kledingstijl? Ga voor een bril die daarbij past. Of scoor een gedurfd montuur als dat meer je ding is.

Zin om al wat modellen te vergelijken en inspiratie op te doen? Ontdek onze brillentrends of check onze collectie.

Kom langs bij onze More You Crew

Ontdek hier onze brillentrends

© Copyright | Alle getoonde prijzen op de website zijn inclusief BTW
Gebruiksvoorwaarden | Privacy | Algemene voorwaarden | Cookies
org-be_grandoptical:/Content Items/Footer/gob-paymentmethods.png
Welkom bij GrandOptical Kies hier uw taal
 
Bienvenue chez GrandOptical Choisissez votre langue