Over Longchamp

In 1948 werd het merk Longchamp opgericht door Jean Cassegrain. Het familiebedrijf ontstond als fabrikant van met leer omhulde pijpen. Nadien breidde zijn expertise zich uit tot verschillende lederwaren zoals reisaccessoires, handtassen, mode en schoenen.  

In de jaren ‘50 bevond het modehuis zich in het hartje van Parijs, waar de nieuwe luxe gedefinieerd werd. Al vanaf de oprichting zette het huis de toon. Door zich niet enkel op Parijzenaren te richten, maar ook op toeristen, kreeg het merk steeds meer internationale bekendheid. Het succes van Longchamp berust op 4 pijlers: creatie, kwaliteit, werk en service. In 1948 maakten ze een grote opmars op de Foire de Paris. Zo net na de oorlog kwamen modehuizen van overal ter wereld naar de Foire om hun nieuwste producten te presenteren. Toen kon Longchamp veel geïnteresseerden bekoren en hebben ze hun internationale positie verstevigd. Later stuurde Jean Cassegrain zijn oudste zoon naar andere continenten. Op die manier werd de basis gelegd voor een verdere uitbreiding van het merk.

Ondertussen is het merk uitgegroeid tot een vaste waarde in het modelandschap. Tegenwoordig hebben zij niet enkel tassen, schoenen en kleding, maar ook zonnebrillen.

Ontdek de brillen van Longchamp

Enkele onderdelen van de collectie en hun herkomst:

Kom je graag eens langs om de brillen te bekijken? 

Vind een winkel

Maak een afspraak