Perfecte brillenglazen
passend bij uw kijkgedrag

Draagt u een bril voor scherp zicht in de verte, achter een beeldscherm, tijdens het lezen, autorijden of sporten? GrandOptical heeft glazen die perfect passen bij uw kijkwensen. Van extra dun glas tot glazen met een BlueClean coating.

Perfecte brillenglazen
passend bij uw kijkgedrag

Draagt u een bril voor scherp zicht in de verte, achter een beeldscherm, tijdens het lezen, autorijden of sporten? GrandOptical heeft glazen die perfect passen bij uw kijkwensen. Van extra dun glas tot glazen met een BlueClean coating.

Gun uw ogen rust met een beeldschermbril

Een beeldschermbril is een bril die een helder en rustig zicht geeft op beeldschermafstand. Hierdoor krijgt u een ontspannen zithouding en voorkomt u vermoeide ogen maar ook klachten als hoofd-, schouder- of nekpijn. Hierdoor houdt u aan het einde van de dag meer energie over. Een beeldschermbril is ideaal voor mensen die meer dan 2 uur per dag achter een computer zitten.

Waarom een beeldschermbril?

Een beeldschermbril (of wel computerbril) is een bril die optimaal zicht geeft wanneer u achter de computer zit. Het glas is speciaal gemaakt om dichtbij (uw toetsenbord en notities bijvoorbeeld) en midden-ver (tot net voorbij uw beeldscherm) comfortabel te kunnen kijken. Hierdoor bent u ervan verzekerd dat u scherp ziet én een goede werkhouding kunt aannemen achter de computer. Dit in tegenstelling tot de multifocale bril en de leesbril, waarmee u geen goede houding kunt aannemen achter de computer. Wilt u meer informatie over een beeldschermbril? Kom langs bij uw GrandOptical winkel in uw buurt. Onze opticiens helpen u graag.

org-nl_eyewish:/Content Items/2016/09/beeldschermbril.png

LEESBRIL

Een leesbril geeft dichtbij optimaal zicht op een afstand van ongeveer 30 tot 40 cm. Om met een leesbril goed op een beeldscherm te kunnen kijken, moet u erg dicht op het scherm gaan zitten.

MULTIFOCALE BRIL

Een multifocale bril heeft twee optimale kijkgebieden. Een deel voor dichtbij en een deel voor veraf. Uw computerscherm staat daar net tussenin. Naar een beeldscherm kijken met een multifocale bril kan dus zorgen voor een onnatuurlijke houding en bijgevolg nekklachten.

org-nl_eyewish:/Content Items/2016/09/lees-en-mf-bril.png

BRILGLAZEN PASSEND BIJ UW KIJKGEDRAG

Een beeldschermbril is voorzien van glas met een kijkdeel voor dichtbij en een kijkdeel voor midden-ver. Onder in het glas zit een leesdeel
voor dichtbij dat u helpt bij het kijken op uw toetsenbord of het lezen van papieren. Afhankelijk van uw wensen kan er de nadruk worden
gelegd op dichtbij, midden-ver of tot 4 meter. Welk glastype het best bij u past, is afhankelijk van uw persoonlijke kijkgedrag.

Hier vindt u een uitgebreide uitleg van de verschillende glastypen.

Blauw licht

Beeldschermen geven veel blauw licht af. Blauw licht veroorzaakt vermoeide ogen en beïnvloedt de aanmaak van melatonine, uw slaaphormoon. Door dit blauwe licht wordt er minder melatonine aangemaakt. Hierdoor denkt uw lichaam dat het langer dag is en ligt u langer wakker voordat u in slaap valt. Een beeldschermbril met BlueClean coating reduceert blauw licht waardoor uw ogen minder vermoeid raken en u 's avonds sneller in slaap valt.

© Copyright | Alle getoonde prijzen op de website zijn inclusief BTW
Gebruiksvoorwaarden | Privacy | Algemene voorwaarden | Cookies
org-be_grandoptical:/Content Items/Footer/gob-paymentmethods.png
Welkom bij GrandOptical Kies hier uw taal
 
Bienvenue chez GrandOptical Choisissez votre langue