Gratis uitgebreide oogmeting*

Heb je het gevoel dat je zicht achteruit gaat of wil je weten of je gezonde ogen hebt? Maak dan een afspraak voor een uitgebreide oogmeting door één van onze opticiens. Hierbij meten zij jouw zicht. Voor een gratis oogmeting kun je altijd binnenlopen bij een GrandOptical bij jou in de buurt. Wil je zeker zijn dat je direct geholpen wordt? Dan maak je best een afspraak.

*Lees de voorwaarden

Maak een afspraak Vind een winkel

Veilige en hygiënische oogmeting

Heb je nood aan een oogmeting? Dan kan je bij ons terecht! 
Maak zeker een afspraak zodat je zeker bent dat je geholpen kan worden. 

Wil je meer informatie rond onze maatregelen voor extra hygiëne en veiligheid? Kijk dan hier.

Meer over de maatregelen

Hoe werkt een oogmeting?

Het juiste moment om je ogen te laten meten

Soms verschillen de resultaten van een oogmeting van elkaar als deze op dezelfde dag worden uitgevoerd. Het verschil kan worden veroorzaakt door bijvoorbeeld je gezondheid, het tijdstip van de meting en de omstandigheden gedurende het onderzoek. Onze tips om het beste uit jouw oogmeting te halen:

  • Maak op voorhand een afspraak voor de oogmeting zodat er genoeg tijd wordt ingepland voor de oogmeting en oogcontrole.
  • Plan de afspraak of jouw bezoek wanneer je je fit en uitgerust voelt. Bijvoorbeeld in de ochtend, wanneer je nog niet hebt gewerkt.
  • Informeer de opticien over eventueel medicijngebruik of over een chronische aandoening zoals diabetes. Dit kan van invloed zijn op je ogen.
  • Neem je huidige bril of contactlenzen mee en vertel je opticien wat goed en niet goed is aan jouw bril of lenzen.
  • Draag je contactlenzen? Doe je contactlenzen 24 uur voor het onderzoek uit. Lenzen beïnvloeden namelijk de geometrie van het hoornvlies, waardoor het resultaat van de meting niet objectief is. Je kunt wel een bril dragen voor het onderzoek.

* Mocht je geen aankoop bij GrandOptical doen, dan brengen wij €20 in rekening. Je ontvangt hiervoor een voucher, die zal worden verrekend indien je binnen de 3 maanden alsnog een aankoop doet.