Hoe werkt een oogmeting?

Het juiste moment om je ogen te laten meten

Soms verschillen de resultaten van een oogmeting van elkaar als deze op dezelfde dag worden uitgevoerd. Het verschil kan worden veroorzaakt door bijvoorbeeld je gezondheid, het tijdstip van de meting en de omstandigheden gedurende het onderzoek. Onze tips om het beste uit jouw oogmeting te halen:

  • Maak op voorhand een afspraak voor de oogmeting zodat er genoeg tijd wordt ingepland voor de oogmeting en oogcontrole.
  • Plan de afspraak of jouw bezoek wanneer je je fit en uitgerust voelt. Bijvoorbeeld in de ochtend, wanneer je nog niet hebt gewerkt.
  • Informeer de opticien over eventueel medicijngebruik of over een chronische aandoening zoals diabetes. Dit kan van invloed zijn op je ogen.
  • Neem je huidige bril of contactlenzen mee en vertel je opticien wat goed en niet goed is aan jouw bril of lenzen.
  • Draag je contactlenzen? Doe je contactlenzen 24 uur voor het onderzoek uit. Lenzen beïnvloeden namelijk de geometrie van het hoornvlies, waardoor het resultaat van de meting niet objectief is. Je kunt wel een bril dragen voor het onderzoek.

Wat kost een oogmeting?

Een oogmeting is enkel betalend (€20) indien je de correctiegegevens wil meenemen zonder onmiddellijke aankoop van een complete bril. Indien je de gegevens wil meenemen, zonder aankoop, krijg je een waardebon t.w.v. €20 na de betaling. Deze korting is geldig op een complete bril. Cumuleerbaar met andere acties. De bon is persoonlijk op naam, niet overdraagbaar en 1 maand geldig in alle GrandOptical winkels in België.

Hoe vaak moet je je ogen laten opmeten?

Ons advies is om elk jaar je ogen op te laten meten. Dit advies geldt ook als je al een bril of contactlenzen draagt. Door elk jaar je ogen op te laten meten, weet je namelijk zeker dat je huidige kijkoplossing nog bij je past of dat je mogelijk een nieuwe bril of contactlenzen nodig hebt. Kom ook langs als:

  • Je nog geen bril of contactlenzen draagt, maar je steeds minder goed ziet. 

  • Je al wel een bril of contactlenzen draagt, maar je het idee hebt dat je ogen achteruit zijn gegaan en je mogelijk een nieuwe bril of contactlenzen nodig hebt.