Zonnebril met gepolariseerde glazen

Een zonnebril met gepolariseerde glazen: iets voor u?

Misschien kent u gepolariseerde zonnebrillen enkel van het merk Polaroid? Maar wist u dat vrijwel elke zonnebril geschikt is voor gepolariseerde glazen? Gepolariseerde glazen bieden uw ogen rust en zorgen voor veel comfort op een zonnige dag.

Wat is een gepolariseerde zonnebril?

Een doorsnee zonnebril met gekleurde glazen vermindert de lichtintensiteit waardoor u beter kan zien wanneer de zon schijnt. Maar, zelfs met een zonnebril, zijn felle hinderlijk. Een zonnebril met gepolariseerde glazen vermindert niet alleen de lichtintensiteit maar ook de lichtschittering op grote en gladde oppervlakten zoals asfalt, water en sneeuw, waardoor u uw ogen beter beschermt.

Hoe werkt gepolariseerd glas?

Lichtschittering is de weerkaatsing van (zon)licht op elk voorwerp of elk oppervlak. Een deel van het licht wordt door het voorwerp geabsorbeerd, maar een deel wordt weer teruggekaatst. Weerkaatsing gebeurt zowel in horizontale als verticale richting. U heeft veelal te maken met horizontale lichtschittering. Gepolariseerde glazen zijn voorzien van een speciaal type filter dat ervoor zorgt dat de horizontale weerkaatsing wordt geabsorbeerd, waardoor u minder hinder ondervindt van de lichtschittering.

Wanneer heeft u er een nodig?

Een gepolariseerde zonnebril is niet geschikt voor elke situatie. Ga daarom na of u met een van de volgende situaties te maken krijgt, voordat u een gepolariseerde zonnebril aanschaft:

Verkeer

U neemt deel aan het verkeer, als fietser, auto- of motorrijder. De zon op het asfalt kan gevaarlijke schitteringen veroorzaken waardoor u minder goed ziet als u achter het stuur of op uw fiets zit.

Water

U brengt tijd door op het water. Op het water kunnen hinderlijke zonnestralen in uw ogen weerkaatsen waardoor u zicht verslechtert.

Sneeuw

U gaat graag op wintersport. Zonlicht weerkaatst op sneeuw en zorgt voor een (pijnlijke) schittering in uw ogen. Een gepolariseerde (sport)-zonnebril biedt dan een uitkomst.

Zonnebril met gepolariseerde glazen

De voordelen van een gepolariseerde zonnebril

  • U ziet het contrast en de kleuren van uw omgeving perfect.
  • U beschermt uw ogen tegen gevaarlijke lichtschittering.
  • U geeft uw ogen rust.
  • U beschermt uw ogen tegen schadelijke UV-stralen.

Zó herkent u een gepolariseerde zonnebril

Heeft u uw favoriete zonnebril gevonden, maar weet u niet of de glazen gepolariseerd zijn? Zo komt u het te weten: Houd de zonnebril voor een groot oppervlak waar licht op schijnt. Draai de zonnebril vervolgens in een hoek van 90 graden ten opzichte van het verlichte vlak en bekijk of de lichtschittering toe of afneemt. Zo ja, dan heeft u een gepolariseerde zonnebril in handen.

© Copyright | Alle getoonde prijzen op de website zijn inclusief BTW
Gebruiksvoorwaarden | Privacy | Algemene voorwaarden | Cookies
org-be_grandoptical:/Content Items/Footer/gob-paymentmethods.png
Welkom bij GrandOptical Kies hier uw taal
 
Bienvenue chez GrandOptical Choisissez votre langue